Babi ketjap uit de slowcooker

Babi ketjap uit de slowcooker


Voorbereiding: 20 min. Bereidingstijd: 5-7 uur Niveau: Gemiddeld Porties: 5


De Oosterse keuken is een van mijn favoriete keukens en dit recept stond al een tijd op mijn slowcooker-lijstje. Heerlijk zacht gegaard varkensvlees in een zoete- (licht) pikante saus, geserveerd met (bloemkool)rijst en een flink portie peultjes, sperziebonen of bimi.

Mocht je (nog) niet in het bezit zijn van een slowcooker dan kan je dit gerecht ook klaarmaken in een wok. Neem dan i.p.v. hamlappen een stuk varkenshaas. Hamlappen worden mals doordat het langzaam gaart en dit lukt niet optimaal in een wok.

Ingrediƫnten

  • Hamlappen 775 gram
  • Speklap zonder zwoerd of spekreepjes 125 gram
  • Ketjap Manis 150 ml
  • Sojasaus 25 ml
  • Sambal oelek 25 ml
  • Sesamolie 10 ml
  • Azijn 10 ml
  • Ui 2 stuks
  • Knoflook 4 tenen
  • Citroensap 1 el
  • (Verse) gember 1 el
  • Zwarte peper 1 tl

Voedingswaarde per portie

Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
351
38,5g
19,5g
11,5g
1g

Bereidingswijze

  • Leg het vlees buiten de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  • Snij de uien, knoflook en rasp de gember.
  • Maak een saus van de ketjap, sojasaus, sesamolie, citroensap, azijn en sambal.
  • Zet een koekenpan op het vuur en snij ondertussen het vlees in kleine stukjes en bestrooi het vlees daarna met zwarte peper.
  • Wanneer de koekenpan warm is doe je helft van het vlees in de pan en schroei je dit kort dicht, even omscheppen en dan kan het vlees in de slowcooker.
  • Herhaal dit met de andere helft van het vlees.
  • In de nog hete koekenpan fruit je de knoflook en ui, wanneer de uien glazig zijn voeg je ketjap saus, beetje water en de gember toe en laat je dit heel even doorkoken.
  • Giet de saus over het vlees in de slowcooker en schep het even om.
  • Stel de slowcooker in op low (min. 5 uur).
  • Het laatste half uurtje haal je deksel van de pan zodat het vlees nog wat kan indikken.
  • Mocht de saus nog niet dik genoeg zijn, dan kan je nog wat maizena of een ander bindmiddel gebruiken om de saus wat dikker te maken. Haal dan een gedeelte van de saus uit de slowcooker en mix dit met de maizena en doe het dan nog even terug.
  • "Het gerecht kan ook perfect geserveerd worden op een (oosters) zacht broodje, aanrader!"

Gerelateerde artikelen
Babi ketjap uit de slowcooker
Marokkaanse kip uit de slowcooker
Mexicaanse kip burrito kom uit de slowcooker
Thaise kip curry uit de slowcooker