Cheesy Italiaanse tomatensoep

Cheesy Italiaanse tomatensoep


Voorbereiding: 5 min. Bereidingstijd 30 min. Niveau: Makkelijk Porties: 4


Ik ben een groot voorstander van soep, het is goedkoop, ideaal om groenten die bijna over de datum is op te maken en lekker voor een op zondagmiddag of een koude winterse avond. Daarbij is soep ook een ontzettende goede maag vullen, die in principe weinig calorieën hoeft te bevatten. Ideaal dus voor tijdens een vetverlies-traject.

Ik heb hier gekozen voor verse tomaten, maar heb je minder tijd gebruik dan tomaten uit blik en dan heb je de soep in 10 minuten op tafel.

Ingrediënten

  • Tomaten 10 stuks
  • (Parmezaanse kaas (geraspt) 100 gram
  • Knoflook 4 tenen
  • Kippenbouillonblokjes 2 stuks
  • Basilicum 10 -20 blaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Zoetstof naar smaak

Voedingswaarde per portie

Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
165
12g
13g
8,5g
3,5g

Bereidingswijze

  • Zet een pan met een laagje kokend water op het vuur.
  • Snij de tomaten in kleine stukjes en doe ze in de pan.
  • Wanneer de tomaten voor 10 minuten hebben gekookt.
  • Doe dan alle resterende ingrediënten, behalve de parmezaanse kaas in de pan.
  • Even de blender er doorheen en je kan de soep opscheppen.
  • Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de kaas te verdelen over de kommen met soep.
  • "Iets te weinig eiwit per portie? Voeg nog wat extra parmezaanse kaas, kipreepjes of rundergehaktballetjes toe."

Gerelateerde artikelen
Cheesy Italiaanse tomatensoep
Heerlijke overnight oats appeltaart
Ei inspiratie deel 2
Vegetarische Griekse kikkererwten salade