Crunchy vegetarische paddoburger

Crunchy vegetarische paddoburger


Voorbereiding: 15min. Bereidingstijd 15 min. Niveau: Gemiddeld Porties: 4


Ingrediënten

  • Champignons 400 gram
  • Ei 1 stuk
  • Walnoten 25 gram
  • Paneermeel 25 gram
  • Panko 30 gram
  • Ui 1 stuk
  • Knoflook 2 tenen
  • Mosterd 1 el
  • Italiaanse kruiden 1 el
  • Zout en peper

Voedingswaarde per portie (excl. broodje)

Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
146
7,5g
13g
7g
2,5g

Bereidingswijze

  • Snij de ui en knoflook in kleine stukjes.
  • Gebruik een kookspray of verhit een scheut olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de champignons, walnoten, knoflook, ui, Italiaanse kruiden, zout en peper aan in de pan tot dat het vocht uit de champignons verdwenen is.
  • Doe dan alle ingrediënten (behalve 5 gram panko) in de keukenmachine en maal het fijn.
  • Schep met een lepel een bol van paddo gehakt uit de keukenmachine in de pan.
  • Herhaal tot dat het gehakt op is.
  • Strooi dan wat panko over de hamburgers en druk ze één voor één plat met een bakspaan.
  • Het is belangrijk dat je vooral de eerste zijde rustig laat garen zodat de burger niet uit elkaar valt.
  • Draai de burgers vervolgens om en bak ze voor nog een paar minuten aan de andere zijde.
  • "Lekker op een goede bol met wat zelfgemaakte truffelmayonaise, augurk en cheddar of parmezaanse kaas."

Gerelateerde artikelen
Crunchy vegetarische paddoburger
Banana pancakes
Perfect geroosterde aardappels
Proteïnerijke magnetron brownie