Kippenlevertjes met broccolirijst

Kippenlevertjes met broccolirijst


Voorbereiding: 10 min. Bereidingstijd 10 min. Niveau: Gemiddeld Porties: 2


Dit gerecht zit bomvol mineralen, vitamines en bevat veel vezels. Een gezond gerecht voor als je veel volume wilt eten, maar een relatief klein calorie budget (over) hebt.

Orgaanvlees wordt door steeds meer mensen in Nederland gegeten, maar is voor de meesten nog een relatief onbekend gebied. Dit terwijl het juist één van de gezondere vleesproducten is. Uiteraard kan je de kippenlevertjes vervangen voor kipfilet, maar ik zou zeggen: probeer het een keer uit en wie weet word je blij verrast.

Ingrediënten

  • Kippenlevertjes 250 gram
  • Spekreepjes 125 gram
  • Broccolirijst 400 gram
  • Champignons 400 gram
  • Paprika 1 stuk
  • Ui 1 stuk
  • Knoflook 4 tenen
  • Ketjap manis 20 ml
  • Kip bouillonblokje 1 stuk

Voedingswaarde per portie

Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
503
45,5g
16g
25,5g
11g

Bereidingswijze

  • Pak een koekenpan en bak daarin de spekreepjes.
  • Maak de kippenleverstjes schoon en dep ze droog.
  • Snij vervolgens de kippenlevertjes, ui, knoflook, paprika en champignons in stukken.
  • Fruit daarna de ui en knoflook in het vet van de spekreepjes.
  • Voeg de champignons en de paprika toe.
  • Wanneer de champignons gehalveerd zijn in volume, doe je de kippenlevertjes, het bouillonblokje met de ketjap manis in de pan.
  • Tot slot bak je nog even kort de broccolirijst mee.
  • "Je kan de broccolirijst ook vervangen voor gewone rijst en broccoli "

Gerelateerde artikelen
Kippenlevertjes met broccolirijst
Marokkaanse kip uit de slowcooker
Nacho schotel uit de oven
Mexicaanse kip salade