Marokkaanse kip uit de slowcooker

Marokkaanse kip uit de slowcooker


Voorbereiding: 20 min. Bereidingstijd: 4-7 uur Niveau: Gemiddeld Porties: 5


Dit heerlijke Marokkaanse gerecht kan je heel gemakkelijk klaarmaken in de slowcooker, maar het gaat ook prima in een braadpan of tajine.

Door de kippenpoten te vervangen voor kipfilet kan je het gerecht nog een stuk caloriearmer maken.

Ingrediƫnten

  • Kippenpoten zonder vel 4 stuks
  • Gebroken (diepvries) sperziebonen 450 gram
  • Kikkerwten 265 gram
  • Wortel 500 gram
  • Gezeefde tomaten 100 ml
  • Gedroogde abrikozen 50 gram
  • Rozijnen 50 gram
  • Ui 2 stuks
  • Knoflook 4 tenen
  • Kip bouillonblokjes 2 stuks
  • Citroensap 1 el
  • (Verse) gember 2 tl
  • Komijn 3 tl
  • Kaneel 3 tl
  • Ras el hanout 2 tl
  • Zwarte peper en zout naar smaak

Voedingswaarde per portie

Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
491
48,5g
45g
10,5g
11g

Bereidingswijze

  • Snij de uien, knoflook, wortels en abrikozen in stukjes.
  • Leg de gesneden wortels en uien op de bodem van de slowcooker en plaats daar boven op de kippenpoten.
  • Strooi wat zout over de kippenpoten en leg daar de abrikozen, kikkererwten en rozijnen weer bovenop.
  • Mix in een kom de gezeefde tomaten, de knoflook, alle specerijen, de citroensap, 2 kip bouillonblokjes en 250 ml gekookt water.
  • Roer alles goed door en voeg dan de inhoud van de kom aan de slowcooker toe.
  • Stel de slowcooker in op low (min. 7 uur) of high (min. 4 uur).
  • Het laatste half uurtje voeg je de sperziebonen toe.
  • "Gerecht gaat goed samen met couscous of (bloemkool)rijst"

Gerelateerde artikelen
Marokkaanse kip uit de slowcooker
Kippenlevertjes met broccolirijst
Mexicaanse kip salade
Kwark inspiratie deel II