Mexicaanse pittige kip quesadillas

Mexicaanse pittige kip quesadillas


Voorbereiding: 5 min. Bereidingstijd 20 min. Niveau: Gemiddeld. Porties: 1


Deze heerlijke wraps zijn super snel klaar te maken, zeker als je nog wat left-over kip gebruikt.
Door de kip te vervangen voor kidneybonen heb je een vegetarische maaltijd.

Ingrediënten

  • Kipfilet 75 gram
  • Cheddar 20 gram
  • Wraps (bv. de groenten wraps van No Fairy Tales) 2 stuks
  • Paprika 0,5 stuk
  • Mais 50 gram
  • Chili 0,5 tl
  • Knoflookpoeder 1 tl
  • Paprikapoeder 0,5 tl
  • Zout en peper

Voedingswaarde per portie

Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
380
30g
40,5g
9,5g
3g

Bereidingswijze

  • Zet een pan op het vuur (je kan de quesadillas ook in een oven of grill bereiden).
  • Snij de paprika, cheddar en kipfilet in kleine stukjes.
  • Breng de kip op smaak met de kruiden en bak de kip even kort aan in de pan.
  • Beleg dan de helft van 1 wrap met de helft van de ingrediënten.
  • Doe de wrap in de pan en bak de wrap 5 minuten per kant.
  • Herhaal met de andere wrap.
  • "Gaat goed samen met verse guacamole of een tomaten salsa."

Gerelateerde artikelen
Mexicaanse pittige kip quesadillas
Italiaanse kip salade
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Nasi goreng