Nacho schotel uit de oven

Nacho schotel uit de oven


Voorbereiding: 10 min. Bereidingstijd 10 min. Niveau: Makkelijk Porties: 3


Dit gerecht schreeuwt niet gelijk #FitFood, maar door de aanpassingen die ik heb gemaakt bevat het gerecht veel vezels, vitamines en mineralen. Prima verantwoord eten dus, daarbij is het ontzettend lekker!

Wil je het gerecht iets caloriearmer maken? Vervang dan het gehakt door kipfilet en verminder de hoeveelheid tortilla chips of cheddar kaas.

Ingrediënten

  • Mager rundergehakt 300 gram
  • Tortilla chips (naturel) 150 gram
  • Rode kidneybonen 250 gram
  • Mais 150 gram
  • Paprika 1 stuk
  • Tomaten(blokjes) 400 gram
  • Ui 1 stuk
  • Knoflook 4 tenen
  • Cheddar (geraspt) 50 gram
  • Jalapēno (optioneel) 25 gram
  • Komijn 1 tl
  • (Gerookte) paprikapoeder 2 tl
  • Chilipoeder 1 tl
  • Zout en peper naar smaak

Voedingswaarde per portie

Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
621
37,5g
56g
24g
15g

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de paprika, ui en knoflook in kleine stukjes.
  • Fruit de ui en de knoflook in een pan.
  • Doe het gehakt in de pan en bak dit goudbruin.
  • Voeg dan de tomatenblokjes, de uitgelekte maïs en rode kidneybonen toe.
  • Doe dan alle specerijen in de pan en breng het verder op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het mengsel in een ovenschaal en doe daar de tortilla chips boven op.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
  • Garneer het geheel met de geraspte cheddar en Jalapēno.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
  • "Serveer met verse guacamole, crème fraiche of salsa"

Gerelateerde artikelen
Kippenlevertjes met broccolirijst
Marokkaanse kip uit de slowcooker
Nacho schotel uit de oven
Mexicaanse kip salade