Pesto alla Genovese

Pesto alla Genovese


Voorbereiding: 10 min. Bereidingstijd 5 min. Niveau: Makkelijk Porties: 6


Wie houdt er nou niet van een goed bord vol met heerlijke pasta? Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus is heerlijk, maar pasta kip Pesto alla Genovese is mijn favoriet.

Zelf pesto maken is ontzettend makkelijk, vele malen lekkerder en daarbij kan je een beetje spelen met de ingrediënten om het aan te passen naar je eigen smaak.
Ik hou van een goede knoflook smaak in mijn Pesto, vandaar de 2 knoflook tenen, maar 1 knoflook teentje is voldoende om de Pesto goed op smaak te krijgen.

Ingrediënten

  • Olijfolie Extre Vierge 50 ml
  • Parmezaanse kaas 35 gram
  • Pecorino 15 gram
  • Pijnboompitten 10 gram
  • Basilicum 25 blaadjes
  • Knoflook 2 tenen
  • Zout en peper naar smaak

Voedingswaarde per portie

Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
119
2,9g
0,5g
11,5g
0g

Bereidingswijze

  • Rooster de pijnboompitten in een pan (beweeg de pan regelmatig om de pijnboompitten niet te laten verbranden).
  • Ik maak de pesto klaar in een mixer, puur omdat een stuk makkelijker en sneller is dan een vijzel.
  • Doe de basilicumblaadjes, wat zout en de knoflook in de mixer.
  • Wanneer dat gemengd is voeg je de afgekoelde pijnboompitten en de kaas toe.
  • Voeg dan net zoveel olijfolie toe tot dat het de juiste substantie heeft (verschilt i.v.m. kaas)
  • Wanneer alles goed gemixt is breng je alles op smaak met wat peper en zout
  • "Pesto alla Genovese zoals het Pesto consortium voorschrijft."

Gerelateerde artikelen
Kwark inspiratie deel II
Vegetarische Griekse kikkererwten salade
Mexicaanse pittige kip quesadillas
5 Minuten zomers eiwitrijk vruchtenijs