Proteïne fluff

Proteïne fluff


Voorbereiding: 5 min. Bereidingstijd 10 min. Niveau: Makkelijk Porties: 1


Voor dit recept heb je caseïne eiwitpoeder of 'gewoon' (whey) proteïnepoeder nodig plus wat xanthaangom. Wanneer je geen caseïne eiwit gebruikt moet je xanthaangom toevoegen. Dit geeft de fluff namelijk zijn typische structuur.

Het recept is gemakkelijk aan te passen door te variëren met de smaak van het eiwitpoeder en verschillende bevroren vruchten.

Let op: je krijgt alleen goede fluff als de vruchten bevroren zijn.

Ingrediënten

  • Witte chocolade proteïne poeder 30 gram
  • Frambozen bevroren 250 gram
  • Melk 100 ml
  • Xanthaangom 3 gram
  • Zoetstof naar smaak

Voedingswaarde per portie

Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
257
31g
17g
4g
6g

Bereidingswijze

  • Doe de bevroren frambozen in een keukenmachine en maal ze fijn tot hele kleine stukjes.
  • Voeg vervolgens je proteïnepoeder en de Xanthaangom toe.
  • Voeg de (hoeveelheid) melk op gevoel toe, misschien heb je namelijk een merk whey eiwit wat een klein verschil kan maken in de textuur. Je wilt een dikke massa die niet te waterig is, maar door de xhantaangom wil het wel eens wat gaan klonteren. Te waterig: eventueel wat meer xanthangom Te klonterig/dik: wat extra water toevoegen en even goed met een spatel doorroeren.
  • Tot slot haal je alles uit de keukenmachine (met een pannenlikker), doe je het in een grote kom en voeg je eventueel wat extra toppings toe.
  • Xanthaan gom is o.a. te koop bij MyProtein en kan je naast deze fluff gebruiken in veel meer recepten."

Gerelateerde artikelen
Kwark inspiratie deel I
Chocolade proteïne wafels
Romige eiwitrijke milkshake
Perfecte proteïne wafels