MAAK  EEN  AFSPRAAK
Chocolade lava mug cake

Chocolade lava mug cake


Voorbereiding: 10 min. Bereidingstijd 10 min. Niveau: Gemiddeld Porties: 1

Wie kan er genoeg krijgen van chocolade? Wij in ieder geval niet! Daarom hebben wij weer een heerlijk én verantwoord recept voor jullie, met deze fantastische combinatie: chocolade en havermout. Als verwenontbijt of nagerecht (om te delen).

Als je de bereidingswijze volgt, is het gerecht niet moeilijk te maken. Maar: elke oven is anders. Blijf er de laatste minuten dus even bij.

Voor dit recept heb ik een mini braadpan van tien centimer gebruikt. Gebruik je een ander formaat, dan kan de bereidingstijd verschillen.

Ingrediënten

  • Chocolade proteïne poeder 20 gram
  • Banaan 1 stuk
  • Amandelmelk 50 ml
  • Havermout(meel) 40 gram
  • Pure chocolade 20 gram
  • Cacaopoeder 20 gram
  • Bakpoeder 1 gram
  • Zoetstof naar smaak

Voedingswaarde per portie

Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
526
30g
58g
17g
16g

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden;
  • Vet een ovenbestendig schaaltje of pannetje in met boter of gebruik een bakspray;
  • Maal de havermout tot havermoutmeel in een keukenmachine;
  • Voeg de banaan, amandelmelk, cacao- en proteïnepoeder, zoetstof en bakpoeder toe;
  • Mix dit tot een glad beslag;
  • Voeg als laatste 10 gram pure chocolade toe en mix dit nog heel even mee;
  • Giet de helft van het beslag in het schaaltje;
  • Leg de andere 10 gram pure chocolade in het midden er bovenop;
  • Bedek het met de rest van het beslag;
  • Zet het voor ongeveer twaalf tot vijftien minuten in de oven;
  • De lava mug cake is perfect wanneer het een beetje gerezen is en de bovenkant net hard is.

"De ultieme combinatie: eet de chocolade lava mug cake met aarbeien en wat poedersuiker als garnering."

Gerelateerde artikelen
Proteïne cheesecake met witte chocolade en frambozen
Thaise rode curry met garnalen
Pulled pork uit de slowcooker
Proteïne pompoen pannenkoeken