Cinnamon chicken thighs

Cinnamon chicken thighs


Voorbereiding: 10 min. Bereidingstijd 60 min. Niveau: Gemiddeld Porties: 4

Nu het buiten écht koud is, is er niets lekkerder dan het bereiden van een voedzaam, warm gerecht. De toevoeging van kaneel en zoetsof geeft de kip een heerlijke winterse zoete twist, en ook de kids zullen er van smullen.

In dit recept bakken we de kip in een koekenpan, maar je kunt deze ook klaarmaken in de oven of in de slowcooker.

Ingrediënten

  • Kippendij(filet) 600 gram
  • Wortel 500 gram
  • Ui 2 stuks
  • Knoflook 4 tenen
  • Kaneel 3 tl
  • Gerookte paprikapoeder 1 tl
  • Cayenne peper 0,5 tl
  • Tijm 1 tl (optioneel)
  • Zoetstof naar smaak
  • Zout & peper naar smaak
Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
427
38g
43,5g
17,5g
3,5g

Bereidingswijze

  • Meng de kaneel, paprikapoeder en cayenne peper door elkaar
  • Marineer de kip met de kruiden
  • Snij de paprika, ui en knoflook in kleine stukjes
  • Fruit de ui en knoflook in een koekenpan
  • Voeg de kip toe en bak deze goudbruin
  • Doe vervolgens de wortel in de pan
  • Breng op smaak met zoetstof, zout en peper
  • Laat dit voor ongeveer een uur sudderen op laag vuur

QUOTE Gerecht is heerlijk samen met zelfgemaakte appelmoes en friet

Gerelateerde artikelen
Witte chocolade proteïne cheesecake met frambozen
Pulled pork uit de slowcooker
Heerlijke proteïne pompoen pannenkoeken
Ceviche van zalm met avocado en rode peper