Courgetti pesto met tonijn

Courgetti pesto met tonijn


Voorbereiding: 15 min. Bereidingstijd 5 min. Niveau: Gemiddeld Porties: 2

Bijna iedereen is gek op een groot bord pasta, maar traditionele pasta is al snel calorierijk. Door de pasta te vervangen voor courgette, scheelt een portie pasta je al snel 200-300 calorieën. Dit is een simpele 'truc' om je pasta-cravings te stillen en toch een voedzame, lekkere én caloriearme pasta te eten (al het is natuurlijk niet hetzelfde).

Ingrediënten

  • Blikje tonijn 150 gram
  • Courgette 1 stuk
  • Cherry (tros)tomaten 250 gram
  • Parmezaanse kaas 25 gram
  • Pijnboompitten 25 gram
  • Knoflook 2 tenen
  • Olijfolie 1 el
  • Citroensap 2 el
  • Basilicum blaadjes 10 stuks
  • Oregano 1 tl
  • Zout & peper naar smaak

Voedingswaarde per portie

Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
345
29,5g
10g
21g
3,5g

Bereidingswijze

  • Rooster de pijnboompitten even kort in een pan.
  • Ondertussen maak je de courgetti slierten (gaat makkelijk met een spirelli of je koopt de courgetti kant en klaar).
  • Halveer de tomaten.
  • Om de pesto te maken doe je de volgende ingredienten in een mixer: parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, olijfolie, citroensap, basilicum, oregano, zout en peper
  • Vervolgens bak je alle ingrediënten even kort op hoog vuur aan. Het gerecht is ook lekker om koud te eten.
  • "Variatie tip: vervang de tonijn voor zalm of kip"

Gerelateerde artikelen
Courgetti pesto met tonijn
Groenten wraps met zalm
Cheesy Italiaanse tomatensoep
Heerlijke overnight oats appeltaart