Crunchy vegetarische paddoburger

Crunchy vegetarische paddoburger


Voorbereiding: 15min. Bereidingstijd 15 min. Niveau: Gemiddeld Porties: 4

Ingrediënten

  • Champignons 400 gram
  • Ei 1 stuk
  • Walnoten 25 gram
  • Paneermeel 25 gram
  • Panko 30 gram
  • Ui 1 stuk
  • Knoflook 2 tenen
  • Mosterd 1 el
  • Italiaanse kruiden 1 el
  • Zout en peper

Voedingswaarde per portie (excl. broodje)

Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
146
7,5g
13g
7g
2,5g

Bereidingswijze

  • Snij de ui en knoflook in kleine stukjes.
  • Gebruik een kookspray of verhit een scheut olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de champignons, walnoten, knoflook, ui, Italiaanse kruiden, zout en peper aan in de pan tot dat het vocht uit de champignons verdwenen is.
  • Doe dan alle ingrediënten (behalve 5 gram panko) in de keukenmachine en maal het fijn.
  • Schep met een lepel een bol van paddo gehakt uit de keukenmachine in de pan.
  • Herhaal tot dat het gehakt op is.
  • Strooi dan wat panko over de hamburgers en druk ze één voor één plat met een bakspaan.
  • Het is belangrijk dat je vooral de eerste zijde rustig laat garen zodat de burger niet uit elkaar valt.
  • Draai de burgers vervolgens om en bak ze voor nog een paar minuten aan de andere zijde.
  • "Lekker op een goede bol met wat zelfgemaakte truffelmayonaise, augurk en cheddar of parmezaanse kaas."

Gerelateerde artikelen
Witte chocolade proteïne cheesecake met frambozen
Pulled pork uit de slowcooker
Heerlijke proteïne pompoen pannenkoeken
Ceviche van zalm met avocado en rode peper