Het succesverhaal van Anna

Het succesverhaal van Anna

“Ik ben me veel bewuster van wat ik eet en ik heb zo ontzettend veel geleerd over voeding. Wat goed is, maar vooral wat onzin is. En jemig wat geloofde ik een hoop onzin!”


Waar liep je tegenaan voordat je met ons aan de slag ging?

Ik was zo iemand die 2 x per week met mijn vriendinnen in de sportschool stond om de zwangerschapskilo’s eraf te werken maar 2 uur later was ik weliswaar volledig bijgepraat maar verder geen steek opgeschoten. Daarnaast liep ik zo’n 10 kilometer hard om vervolgens alle calorieën over te compenseren met chocolade en andere heerlijkheden. Een schema van een standaard trainer uit de sportschool hielp ook niet mee want – dit merkte ik pas later – ik trainde veel te licht en dus behoorlijk nutteloos.

Vertel wat meer over je doelstelling(en).

In het begin wilde ik de zwangerschapskilo’s eraf maar tegenwoordig wil ik gewoon fijn sporten en ‘kleine’ doelen halen; 10 chinups bijvoorbeeld.

Welke progressie heb je geboekt gedurende de begeleiding?

Ik ben al enige tijd mijn extra kilo’s kwijt maar ik ben ook veel sterker geworden en ik heb een mooier lichaam gekregen waarbij ik beter ben gevormd en je mijn spieren beter kunt zien.

Waarom heb je voor personal training of online coaching gekozen?

Ik begon bij Reset met de buitentrainingen in groepsverband want dat is gezellig en dat kan ik. Wat ik niet kon, maar waar ik stiekem al wel een tijd nieuwsgierig naar was, was krachttraining en dus liet ik me gemakkelijk verleiden tot een personal training terug in de sportschool.

Wat vond je van de begeleiding (m.b.t. training en voeding)?

Met Olaf’s professionele begeleiding maakte ik in ruim een jaar kennis met allerlei verschillende oefeningen. Ik leerde precies hoe ik moet deadliften, squatten, hip-trusten en -tig andere oefeningen. Kennis die niemand me ooit nog afneemt. Ik sta vol vertrouwen tussen de pompende kerels in het krachthonk en het komt nogal al eens voor dat ik meer gewicht verzet dan hen en dan dat vind ik super stoer van mezelf maar ik vind het ook zo zonde van hun tijd want ook zij kunnen beter, harder en resultaatgerichter trainen met een personal trainer. Ik ben me veel bewuster van wat ik eet en ik heb zo ontzettend veel geleerd over voeding. Wat goed is, maar vooral wat onzin is. En jemig wat geloofde ik een hoop onzin.

Met Olaf bespreek ik mijn doel en hij past daar mijn training en voeding op af en inmiddels zijn er al heel wat doelen behaald. Chocola eet ik nog steeds, net als taart en andere lekkere dingen maar nu pas ik het in mijn dieet. Ik weet hoe ik me helemaal het ongans kan eten zonder mijn calorieën te overschrijden en ik weet hoe ik in een maaltijd alle mijn calorieën van die dag kan eten en wat ik dus vooral niet moet doen.

Hoe heb je de trainingen en mij als coach ervaren?

Trainen met Olaf is intensief maar super effectief. Ik begon met 1x in de week, dat werd al snel 2x per week en inmiddels train ik het liefst 3x in de week en dat komt omdat ik het zo leuk vind. En dat komt dan weer door Olaf. Door hem weet ik wat ik moet doen en zo niet dan kan ik het hem altijd vragen. Als het minder goed gaat heeft hij altijd wel weer een oplossing om me weer blij te krijgen soms is dat een aanpassing in mijn schema, soms is het een extra uitleg over de oefening of over waarom het minder zou kunnen gaan en soms is het een aanmoediging maar bijna altijd helpt het me om gemotiveerd te blijven.

De beste motivatie is nog altijd het halen van een doel; een extra herhaling of weer een magische grens over qua gewicht en dat komt door zijn professionele begeleiding dus… ik blijf nog wel een tijdje!

Gerelateerde artikelen
Het succesverhaal van Anna
Het succesverhaal van Annemarie
Het succesverhaal van Frank
Succesverhaal Ruud