Het succesverhaal van Annemarie

Het succesverhaal van Annemarie

“Olaf heeft me laten zien en ervaren dat krachttraining juist voor vrouwen heel effectief kan zijn en zeker niet hoeft te betekenen dat je één bonk spieren wordt.”


Waar liep je tegenaan voordat je met ons aan de slag ging?

Klassiek verhaal; drukke (onregelmatige) baan, jonge kinderen, weinig tijd. Ik naderende de 40 en was niet tevreden over de ‘staat’ van mijn lijf, wilde mijn conditie verbeteren om beter bestand te zijn tegen de onregelmatigheid, tijdsverschillen en slaaptekort die mijn werk met zich mee brengt. Ik ben wel redelijk sportief maar andere dingen (bootcamp, yoga, hardlopen, spinnig) zette geen zoden aan de dijk. Ik hield het niet lang en regelmatig genoeg vol en het leverde niet de resultaten die ik wenste. Het was tijd voor verandering.

Vertel wat meer over je doelstelling(en).

Het was niet nodig om veel kilo’s kwijt te raken maar twee zwangerschappen en een onregelmatig leven hadden wel hun sporen achter gelaten. Ik wilde graag een strakker en fitter lijf. En dit met beperkte tijd en soms beperkte sportmogelijkheden als ik op reis ben. En ik wilde het deze keer wel vol houden, ook op langere termijn.

Welke progressie heb je geboekt gedurende de begeleiding?

Het allerbelangrijkste vind ik dat ik motivatie en routine heb gevonden om regelmatig en effectief te trainen. In eerste instantie alleen onder begeleiding van Olaf maar later ook steeds meer zelfstandig en dat inmiddels zo’n anderhalf jaar. Het is echt een vast onderdeel van mijn leven geworden. Als gevolg daarvan is dat strakkere fitte lijf ook een feit geworden.

Waarom heb je voor personal training of online coaching gekozen?

Omdat het me alleen niet lukte. Ik vond de regelmaat en motivatie niet waardoor ook het gewenste resultaat uit bleef. Ik had een stok achter de deur nodig. En iemand die me wegwijs maakte in een sportschool en me een manier kon leren om wel mijn doelstellingen te halen.

Wat vond je van de begeleiding (m.b.t. training en voeding)?

Ik had vooraf nooit verwacht dat fitnessen het voor mij zou zijn. Had net als velen de vooroordelen dat dat niks voor vrouwen is. Olaf heeft me laten zien en ervaren dat krachttraining juist voor vrouwen heel effectief kan zijn en zeker niet hoeft te betekenen dat je één bonk spieren wordt. Vooraf dacht ik ook dat voedingsadviezen niet echt aan mij besteed waren, in mijn ogen was ik goed bezig. Op aandringen van Olaf zijn we er toch wat kritischer naar gaan kijken en er waren zeker verbeterpunten waar ik nog steeds profijt van heb.

Hoe heb je de trainingen en mij als coach ervaren?

Meestal vol goede moed maar soms ook met frisse tegenzin begon ik aan de trainingen. Maar, aan het einde was ik altijd ‘leeg’ maar blij dat ik was geweest. Olaf wist me altijd te motiveren het onderste uit de kan te halen. En ook niet onbelangrijk; voor gezelligheid is ook altijd tijd!

Gerelateerde artikelen
Het succesverhaal van Anna
Het succesverhaal van Annemarie
Het succesverhaal van Frank
Succesverhaal Ruud