Het succesverhaal van Frank

Het succesverhaal van Frank

Frank heeft onder begeleiding van Sjoerd 16 kg verloren en zijn vetpercentage is van circa 25% naar 11-12% gedaald. Met veel discipline, hard werken en een duidelijk doel voor ogen wist Frank dit in 5 maanden te bereiken. Een erg indrukwekkend resultaat voor zo’n korte periode met een totaal andere levensstijl als gevolg.

Ik train al jaren best fanatiek. Mijn motto: als je iets doet, moet je het goed doen! Ik weet dus best een beetje hoe je moet trainen.

Met name vanwege werk en blessure angst was het toch vaak met ups en downs. Drie jaar geleden heb ik zelf een serieus traject ingezet. Oud blessure leed en een mentale deuk moesten omgezet worden in de beste vorm van fitheid en vertrouwen. Het doel was: een flinke fysieke buffer en als het even meezat een strak lijf.

alt

Op eigen en opbouwende wijze ben ik hiermee begonnen. Resultaten in krachttoename en bouw waren daar. Echter, uit onzekerheid over mijn energie aanvulling at ik veel meer dan nodig. De spiermassa nam toe, maar de extra kilo’s ook. Later realiseerde ik dat ik meer eiwitten nodig had. De kracht bleef toenemen, maar ik werd niet droger.

Ik zat nu, naar eigen zeggen, op een goed niveau, maar als perfectionist wil je altijd verder. Het gevolg was dat ik coaching bij Sjoerd heb genomen. Wat mij meteen opviel was het gevoel waarmee Sjoerd een sessie invulde. Daarmee bedoel ik niet alleen zijn expertise en enthousiasme, maar vooral het begrip van en respect voor de specifieke situatie van de persoon tegenover hem. Advies op maat met een glimlach en goede grap erbij!

Als bij mijzelf de rek er even uit was, haalde ik weer motivatie uit deze sessies. Naast het verbeterde trainingseffect, is het ook leuk om een beter en professioneler idee te hebben van hetgeen je mee bezig bent.

Vijf maanden geleden was het zover. Op de top van mijn kracht en klaar om nu ‘droog’ te trainen en flink aan mijn voedingspatroon te werken.

alt

Een spannend spelletje wel. Immers wou ik alleen de extra kilo’s kwijtraken en niet de opgebouwde spiermassa en vertrouwen in mijn energieniveau. Sjoerd heeft mij tijdens dit traject nauwlettend in de gaten gehouden. Dit gaf mij ook de zekerheid dat ik snel, maar toch gedoseerd en veilig kon afvallen.

Een professional weet toch altijd meer en zo durfde ik er ook volledig voor te gaan. Alhoewel ik echt op het “randje” trainde, was ik verbaasd over het gemak waar dat mee ging en de energie-boost die ik er telkens door kreeg. Ik durf iedereen te zeggen: als het tussen je oren goed zit, met of zonder hulp van een personal trainer, kan je veel meer dan je denkt!

Ik ben circa 16 kilo kwijt in vijf maanden, maar wat ik vooral aan Sjoerd te danken heb is een flink stuk kennis, steun en zekerheid gedurende deze periode. Bovendien eet ik nu nog veel gezonder en heb ik een veel beter ritme te pakken. Dit is voor mij de manier om topfit te blijven. Wie weet waar ik nu zelfs al was geweest als ik een paar jaar eerder de hulp van Sjoerd had ingeschakeld!

Gerelateerde artikelen
Het succesverhaal van Anna
Het succesverhaal van Annemarie
Het succesverhaal van Frank
Succesverhaal Ruud