MAAK  EEN  AFSPRAAK
Marokkaanse kip uit de slowcooker

Marokkaanse kip uit de slowcooker


Voorbereiding: 20 min. Bereidingstijd: 4-7 uur Niveau: Gemiddeld Porties: 5

Dit heerlijke Marokkaanse gerecht kan je heel gemakkelijk klaarmaken in de slowcooker, maar het gaat ook prima in een braadpan of tajine.

Door de kippenpoten te vervangen voor kipfilet kan je het gerecht nog een stuk caloriearmer maken.

Ingrediënten

  • Kippenpoten zonder vel 4 stuks
  • Gebroken (diepvries) sperziebonen 450 gram
  • Wortel 500 gram
  • Tomatenblokjes 400 gram
  • Kikkerwten 265 gram
  • Gedroogde abrikozen 50 gram
  • Rozijnen 50 gram
  • Ui 2 stuks
  • Knoflook 4 tenen
  • Kip bouillonblokjes 2 stuks
  • Citroensap 1 el
  • (Verse) gember 2 tl
  • Komijn 3 tl
  • Kaneel 3 tl
  • Ras el hanout 2 tl
  • Zwarte peper en zout naar smaak

Voedingswaarde per portie

Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
596
61g
48,5g
13,5g
12,5g

Bereidingswijze

  • Snij de uien, knoflook, wortels en abrikozen in stukjes;
  • Leg de gesneden wortels en uien op de bodem van de slowcooker en plaats daar boven op de kippenpoten;
  • Strooi wat zout over de kippenpoten en leg daar de abrikozen, kikkererwten en rozijnen weer bovenop;
  • Mix in een kom de tomatenblokjes, de knoflook, alle specerijen, de citroensap, 2 kip bouillonblokjes en ongeveer 250 ml gekookt water;
  • Roer alles goed door en voeg dan de inhoud van de kom aan de slowcooker toe;
  • Stel de slowcooker in op low (min. 7 uur) of high (min. 4 uur);
  • Het laatste half uurtje voeg je de sperziebonen toe.
  • "Gerecht gaat goed samen met couscous of (bloemkool)rijst"

Gerelateerde artikelen
Proteïne cheesecake met witte chocolade en frambozen
Rode Thaise garnalen curry
Pulled pork uit de slowcooker
Proteïne pompoen pannenkoeken