Mexicaanse kip burrito kom uit de slowcooker

Mexicaanse kip burrito kom uit de slowcooker


Voorbereiding: 15 min. Bereidingstijd: 5-8 uur Niveau: Makkelijk Porties: 5

Heerlijke malse Mexicaanse burrito vulling die je in een grote kom kan klaarmaken, maar ook perfect kan gebruiken als vulling voor op een tortilla. Voor dit recept heb ik de macro's en calorieen berekend zonder de tortilla en extra toevoegingen. Zoals je inmiddels merkt ben ik enorm fan van de slowcooker aangezien je er dan (bijna) geen omkijken meer naar hebt. Wil je dit recept klaarmaken zonder slowcooker kan je ook de oven of een grote braadpan gebruiken. Kook de rijst dan wel even apart... Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • Kipdijfilet 1000 gram
  • Ui 2 stuks
  • Knoflook 4 tenen
  • Tomatenblokjes 400 gram
  • Mais 280 gram
  • Zwarte kidkneybonen 240 gram
  • Rijst 200 gram
  • Zout 4 tl
  • Zwarte peper 2 tl
  • Komijn 4 tl
  • Knoflookpoeder 3 tl
  • Uienpoeder 2 tl
  • Oregano 2 tl
  • Chili poeder 2 tl

Voedingswaarde per portie

Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
493
47,5g
46,5g
11g
4g

Bereidingswijze

  • Mix alle kruiden door elkaar en marineer de kip.
  • Snij de uien en knoflook in stukjes en leg ze op de bodem van de slowcooker.
  • Vervolgens leg je daar de gemarineerde kip, de zwarte bonen, tomatenblokjes en maiskorrels bovenop.
  • Stel de slowcooker in op low (min. 7 uur) of high (min. 4 uur).
  • Wanneer de tijd voorbij is trek je kipdijfilet uit elkaar, doe je de rijst erbij en roer je alles goed door. Vervolgens laat je het nog 1 uur pruttelen.
  • "Serveer met geraspte kaas, crème fraîche en zelfgemaakte guacamole."

Gerelateerde artikelen
Babi ketjap uit de slowcooker
Marokkaanse kip uit de slowcooker
Mexicaanse kip burrito kom uit de slowcooker
Thaise kip curry uit de slowcooker