Mexicaanse pittige kip quesadillas

Mexicaanse pittige kip quesadillas


Voorbereiding: 5 min. Bereidingstijd 20 min. Niveau: Gemiddeld. Porties: 1

Deze heerlijke wraps zijn super snel klaar te maken, zeker als je nog wat left-over kip gebruikt.
Door de kip te vervangen voor kidneybonen heb je een vegetarische maaltijd.

Ingrediënten

  • Kipfilet 75 gram
  • Cheddar 20 gram
  • Wraps (bv. de groenten wraps van No Fairy Tales) 2 stuks
  • Paprika 0,5 stuk
  • Mais 50 gram
  • Chili 0,5 tl
  • Knoflookpoeder 1 tl
  • Paprikapoeder 0,5 tl
  • Zout en peper

Voedingswaarde per portie

Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
380
30g
40,5g
9,5g
3g

Bereidingswijze

  • Zet een pan op het vuur (je kan de quesadillas ook in een oven of grill bereiden).
  • Snij de paprika, cheddar en kipfilet in kleine stukjes.
  • Breng de kip op smaak met de kruiden en bak de kip even kort aan in de pan.
  • Beleg dan de helft van 1 wrap met de helft van de ingrediënten.
  • Doe de wrap in de pan en bak de wrap 5 minuten per kant.
  • Herhaal met de andere wrap.
  • "Gaat goed samen met verse guacamole of een tomaten salsa."

Gerelateerde artikelen
Witte chocolade proteïne cheesecake met frambozen
Pulled pork uit de slowcooker
Heerlijke proteïne pompoen pannenkoeken
Ceviche van zalm met avocado en rode peper