MAAK  EEN  AFSPRAAK
Nasi goreng

Nasi goreng


Voorbereiding: 15 min. Bereidingstijd 30 min. Niveau: Gemiddeld Porties: 4

Nasi goreng kan je op diverse manieren bereiden en is daarbij zeer gemakkelijk aan te passen a.d.h.v je persoonlijke voorkeur en macro's.

De kipdijfilet kan je bijvoorbeeld vervangen voor kippenborstfilet, nasi/bamivlees, spek- of hamreepjes of je maakt er een vegetarisch gerecht van door het te eten met een paar eieren.
Je kan ook nog variëren of extra groenten toevoegen, denk aan: prei, taugé of bosui.

Serveer met satésaus (Body & Fit) of een portie (babi ketjap).

Ingrediënten

  • Kipdijfilet 400 gram
  • Paprika 2 stuks
  • Doperwten (diepvries) 400 gram
  • Sperziebonen gebroken (diepvries) 400 gram
  • Rijst 400 gram
  • Uien 2 stuks
  • Knoflook 4 tenen
  • Ketjap Manis 100 ml
  • Sambal Oelek 1-2 tl
  • Kurkuma 2 tl
  • Djintan (gemalen komijn) 2 tl
  • Ketoembar (gemalen koriander) 1 tl
  • Djahe (gemalen of verse gember) 1 tl

Voedingswaarde per portie

Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
693
37g
115g
7g
11g

Bereidingswijze

  • Kook de rijst;
  • Wanneer de rijst gaar, laat dan de rijst met de deksel op de pan afkoelen
  • Snij ondertussen de ui, knoflook, kip en paprika in kleine stukjes.
  • Fruit de ui en knoflook in de een grote pan.
  • Voeg nu de kip toe.
  • Als de kip goudbruin is voeg je de paprika, ketjap, sambal en alle kruiden toe.
  • Laat dit een paar minuten sudderen en voeg dan de resterende groenten toe.
  • Voeg tot slot de rijst toe en bak deze nog even mee totdat de rijst weer volledig op temperatuur is.
  • "Door de rijst te vervangen voor bloemkoolrijst wordt het gerecht een stuk caloriearmer"
Gerelateerde artikelen
Proteïne cheesecake met witte chocolade en frambozen
Rode Thaise garnalen curry
Pulled pork uit de slowcooker
Proteïne pompoen pannenkoeken