MAAK  EEN  AFSPRAAK
Proteïne cheesecake met witte chocolade en frambozen

Proteïne cheesecake met witte chocolade en frambozen


Voorbereiding: 15 min. Bereidingstijd 50 min. Niveau: Gemiddeld Porties: 8

Cheescake met witte chocolade en frambozen! Hoog in calorieën? Deze variant niet en met dit recept maak je ook een variant boordevol proteïne. Wil je er een echt zomers taartje van maken? Voeg dan nog wat extra fruit toe, zoals losse frambozen, aardbeien of blauwe bessen. Je wilt gegarandeerd nog een tweede stukje.

Ingrediënten

  • Skyr 900 gram
  • Philadeplhia light 200 gram
  • Eieren 4 stuks
  • Proteïne poeder vanille of witte chocolade 75 gram
  • Frambozen (diepvries) 250 gram
  • Witte chocoladereep 100 gram
  • Zoetstof 2 el
  • Xanthaangom (optioneel) 8 gram

Voedingswaarde per portie

Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
265
25g
16g
10g
1,5g

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden;
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier;
  • Rasp de witte chocolade;
  • Meng (met een staafmixer) in een kom de volgende ingredienten: 900 gram Skyr, 200 gram Philadeplhia, 4 eieren, 1 el. zoetstof, 75 gram proteine poeder, 75 gram gerapste witte chocolade en 3 gram Xanthaangom;
  • Wanneer alles goed gemengd is, doe je het mengesel in de bakvorm, dek je het af met aluminiumfolie en stop je het in de oven voor ongeveer 50 min. (verschilt per oven);
  • Terwijl de cheesecake in de oven staat maak je de frambozen topping. Verwarm in een pannetje de frambozen en 1 el zoetstof, voeg op het laatst nog 5 gram Xanthaangom toe;
  • Wanneer de baktijd voorbij is laat je de cheesecake nog een ruimte tijd met de ovendeur open in de oven staan zodat de cheesecake niet scheurt;
  • Als de cheesecake is afgekoeld smeer je de frambozen topping over de cheesecake en zet je de cheesecake voor minimaal een paar uur in de koelkast. De cheesecake smaakt nog beter na een volledige nacht in de koelkast te hebben gestaan;
  • De finishing touch: rasp de resterende 25 gram witte chocola over de cheesecake heen. Dig in!

"Door het toevoegen van Xanthaangom krijgt de cheesecake een hogere viscositeit (stevigheid)"

Gerelateerde artikelen
Proteïne cheesecake met witte chocolade en frambozen
Rode Thaise garnalen curry
Pulled pork uit de slowcooker
Heerlijke proteïne pompoen pannenkoeken