MAAK  EEN  AFSPRAAK
Rode Thaise garnalen curry

Rode Thaise garnalen curry


Voorbereiding: 10 min. Bereidingstijd 15 min. Niveau: Gemiddeld Porties: 2

Met deze Thaise curry waan je je binnen no time in de Oosterse keuken. Het gerecht ruikt hemels, is krachtig en zoet van smaak door de rode paste en de kokosmelk, en heeft een fijne bite door de garnalen en paprika.
Geef de curry een frisse toevoeging door deze op smaak te brengen met limoensap en koriander.

Variatietip: voeg sugarsnaps of doperwten toe in plaats van spinazie. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • Garnalen (diepvries) 300 gram
  • Tomatenblokjes 400 gram
  • Paprika 2 stuks
  • Spinazie 100 gram
  • Rode Thaise curry paste 50 gram
  • Kokosmelk 100 ml
  • Knoflook 4 tenen
  • Limoensap naar smaak
  • Koriander (vers) naar smaak
  • Sambal naar smaak
  • Zout en peper
Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
294
29,5 g
20 g
10,5 g
6,5 g

Bereidingswijze

  • Ontdooi de bevroren garnalen in een bakje lauwwarm water of zet de garnalen een dag van te voren in de koelkast;
  • Snijd de knoflook en paprika in kleine stukjes;
  • Zet een pan op middelhoog vuur;
  • Gebruik een PAM spray of wat olijfolie om de pan mee in te vetten;
  • Fruit hierin de knoflook;
  • Voeg dan de paprika, tomatenblokjes, curry paste, limoensap en de kokosmelk toe;
  • Wanneer dit een paar minuten heeft geprutteld voeg je de garnalen toe;
  • Breng op smaak met zout en peper;
  • Voeg dan de spinazie toe;
  • Schep je curry in een grote kom en garneer met koriander.

Lekker met witte rijst en een frisse komkommersalade.

Gerelateerde artikelen
Proteïne cheesecake met witte chocolade en frambozen
Rode Thaise garnalen curry
Pulled pork uit de slowcooker
Heerlijke proteïne pompoen pannenkoeken