Succesverhaal Ruud

Succesverhaal Ruud

“Ik omschrijf Olaf grappend wel eens als een fitness-nazi, maar hij doet alles met passie en enthousiasme en vanuit het perspectief van het bereiken van mijn doelstellingen en hij zet me ook weer op het juiste pad als ik me niet hield aan mijn schema en mijn doelstellingen.”

Waar liep je tegenaan voordat je met ons aan de slag ging?

Ik sportte al een jaar of 5 bij de WorkOut en naast een groepslessen, deed ik 3 keer in de week een rondje krachttraining. Echter, ik zag dat ik niet het resultaat haalde wat ik wilde, eigenlijk bleef alles een beetje hetzelfde.

Vertel wat meer over je doelstelling(en).

Ik wilde meer spiermassa opbouwen en tegelijkertijd mijn vetpercentage verlagen. Ik merkte dat ik daarvoor niet lekker (genoeg) in mijn vel zat en weinig energie had. Doordat ik zelf ook al met voeding bezig was en sportte, dacht ik dat ik op de goede weg was. Tijd om dat te veranderen!

Welke progressie heb je geboekt gedurende de begeleiding?

In termen van cijfers ben ik ongeveer 6% vet kwijtgeraakt en ben ik maar liefst 18 cm in buikomvang verloren! Daarnaast ben ik mezelf voorbijgestreefd in gewicht dat ik kon pushen met benen, borst, rug en vooral armen. Waar ik bij aanvang van de coaching niet verder kwam dan een pull up met de dikke zwarte elastiek, kan ik dit nu vrijhangend met 6 kilo extra gewicht eraan! En doordat je ook resultaat ziet, motiveert het alleen maar extra om verder te gaan en die extra push up, bench press, squat of back extension er uit te persen!

Waarom heb je voor personal training of online coaching gekozen?

Naast de doelstellingen die ik hierboven al noemde, wilde ik graag inzicht krijgen in hoe ik aan het trainen was, wat ik minder goed deed en waar mijn uitdagingen liggen. Daarnaast was ik gefrustreerd door voeding die niet heel gevarieerd was. Ik heb een tijd geprobeerd me hier zelf in te verdiepen, maar ik vond het toch wel prettig om te gaan werken met iemand die dit dagelijks in de praktijk toepast.

Wat vond je van de begeleiding (m.b.t. training en voeding)?

Het heeft mij geleerd hoe de juiste oefentechnieken toe te passen op mijn lichaam, om specifiek te trainen op spiergroepen en inzicht gegeven in hoe mijn lichaam reageert op deze techniek en oefeningen. Olaf heeft me geleerd vooral niet naar een ander te kijken, maar af te gaan op wat mijn lichaam doet en reageert op oefeningen en voeding. Daarnaast was het heel verhelderend om te leren welke verhoudingen van voedingsstoffen je binnen moet krijgen om mijn doelen te bereiken en vooral ook dat met een uitgebalanceerd voedingspatroon genieten van een wijntje, chocolade of andere lekkernijen prima in dat voedingspatroon past!

Hoe heb je de trainingen en mij als coach ervaren?

Olaf is een super enthousiaste coach, hij luistert naar wat je doelstellingen zijn en schrijft hiervoor een plan. Hij heeft me begeleid naar een punt waar ik het nu zelf over kan nemen en weet hoe ik verder  moet gaan. Ik heb nu dus ook zelf in de hand hoe de verdere opbouw van spieren, energieniveau en doelstellingen er uit gaat zien. De tools heeft hij mij gegeven! Ik omschrijf Olaf grappend wel eens als een fitness-nazi, maar hij doet alles met passie en enthousiasme en vanuit het perspectief van het bereiken van mijn doelstellingen en hij zet me ook weer op het juiste pad als ik me niet hield aan mijn schema en mijn doelstellingen. Hij heeft me op een positieve manier gepusht om verder te gaan en alles uit mezelf te halen, pijn of niet. Want dat is waar het tenslotte omdraait: het resultaat en dat ik tevreden ben met mijn lichaam en geest!

Gerelateerde artikelen
Het succesverhaal van Anna
Het succesverhaal van Annemarie
Het succesverhaal van Frank
Succesverhaal Ruud