MAAK  EEN  AFSPRAAK
Sjoerd

Sjoerd

“De trainingen waren zonder te overdrijven een lichtpunt in de week waar ik me steeds op verheugde. Lekker om bezig te zijn en met voldoening te zien hoe ik steeds verder vooruit ging”


Waar liep je tegenaan voordat je met ons aan de slag ging?

Ik had een beroep waarbij ik veel en vaak lange afstanden moest reizen per ov en met onregelmatige werktijden en taken. Hierdoor lukte het me niet goed om fit en gezond te blijven. Ik merkte dat mijn gezondheid en conditie achteruit gingen, maar ik had niet de ruimte in mijn hoofd om hier oplossingen voor te bedenken.

Vertel wat meer over je doelstelling(en).

Ik wilde een betere gezondheid en leefstijl en er beter uitzien dan de gemiddelde dertiger met een zittend beroep. Ook zocht ik naar manieren om te ontspannen omdat ik vooral met mijn hoofd bezig was en vrij veel last had van stress.

Welke progressie heb je geboekt gedurende de begeleiding?

Ten eerste ben ik behoorlijk gespierd geworden! Een collega die met zwangerschapsverlof was geweest, kwam binnenlopen terwijl ik met mijn rug naar haar toe stond gekeerd. Ze twijfelde of ik het was, omdat ik zo veel breder was geworden. Dat geeft natuurlijk een goed gevoel. Daarnaast zijn mijn lichamelijke conditie en mijn geestelijke stressbestendigheid duidelijk verbeterd. Ook ben ik veel sterker geworden en ik mag tegenwoordig graag mensen te hulp schieten als er zware voorwerpen gesjouwd moeten worden. Een beetje opscheppen kan geen kwaad.
Tenslotte zou ik willen toevoegen dat ik me veel meer bewust ben van het belang van de juiste voeding. Toen ik begon te trainen, zag ik het vooral als manier om haastige saucijzenbroodjes op het treinstation goed te maken, maar daar heeft Olaf me goed van genezen. Ik ben gaan inzien dat trainen niet op zichzelf staat, maar slechts een onderdeel is van een gezonde levensstijl. Net zoals bijvoorbeeld een goede nachtrust. Belangrijker nog: ik ben er ook steeds meer naar gaan handelen.

Waarom heb je voor personal training of online coaching gekozen?

Vooral omdat ik een stok achter de deur nodig had van een deskundige die weet waar hij mee bezig is. Als ik alleen maar een sportschoolabonnement had genomen, dan was ik al snel gedemotiveerd geraakt omdat ik niet wist waar ik moest beginnen en dus ook niet het gewenste resultaat zou boeken. Daarnaast zou ik altijd wel een smoes hebben gevonden om niet te gaan. Te druk met mijn werk, te moe, mijn hoofd staat er niet naar etc.

Wat vond je van de begeleiding (m.b.t. training en voeding)?

De begeleiding was uitstekend. De sportschool is niet mijn natuurlijke omgeving. Heb ik de juiste houding bij deze oefening? Is deze halter te zwaar of juist te licht om mee te beginnen? Hoe stel ik dit apparaat af? Is het normaal dat ik hier een pijntje voel etc. Deze onzekerheid werd me meteen uit handen genomen en ik kreeg hierdoor steeds meer zelfvertrouwen. Ook op het gebied van voeding/ leefstijl was de begeleiding erg goed. Elk obstakel of bezwaar dat ik zag (geen tijd om boodschappen te doen, te druk om op regelmatige tijden te eten, te veel aan mijn hoofd om mijn voedingspatroon te registreren etc.) werd vakkundig en geduldig uit de weg geruimd door Olaf. Hij is een enorm organisatorisch talent en heeft overal een nuchtere, praktische oplossing voor. Hij liet me niet wegkomen met smoesjes! Soms was een blik al genoeg om me te doen beseffen dat ik de dingen onnodig ingewikkeld maakte voor mezelf. Hier heb ik heel veel baat bij gehad.

Hoe heb je de trainingen en mij als coach ervaren?

De trainingen waren zonder te overdrijven een lichtpunt in de week waar ik me steeds op verheugde. Lekker om bezig te zijn en met voldoening te zien hoe ik steeds verder vooruit ging. Ik had ook nooit gedacht dat ik serieus goed zou worden in bepaalde onderdelen, zoals de chin-ups. Jouw praktische en nuchtere manier van denken over voeding, leefstijl en het inrichten van je dag hebben me enorm vooruitgeholpen. Daarnaast ben je een prettige, rustige persoon in de omgang. Streng zonder drilsergeant te zijn, sociaal en gezellig zonder de voortgang van de training en het halen van doelen uit het oog te verliezen. Ik heb in mijn kring van vrienden, familie en collega's vol lof over je gesproken en dat ik doe ik ook tegen degenen die deze testimonial lezen: een absolute aanrader!

Gerelateerde artikelen
Janneke
Annemarie
Ruud
Chantal