Witte chocolade proteïne cheesecake met frambozen

Witte chocolade proteïne cheesecake met frambozen


Voorbereiding: 10 min. Bereidingstijd: 50 min. Niveau: Makkelijk. Porties: 8

Een cheesecake bevat al snel zeer veel calorieën waarvan relatief weinig uit eiwit. Je geheel distantieren van het eten van een cheesecake is niet alleen zonde, maar ook niet nodig.

De oplossing is deze eiwitrijke cheesecake met witte chocolade en frambozen. Hij smaakt nagenoeg zo goed als een reguliere cheesecake, welke vol zit met volle roomkaas en een halve kilo suiker maar bevat een stuk meer eiwitten.

Ingrediënten

  • Skyr 900 gram
  • Philadeplhia light 200 gram
  • Eieren klein 4 stuks
  • Witte chocolade proteïne poeder 75 gram
  • Frambozen (diepvries) 250 gram
  • Witte chocoladereep 100 gram
  • Zoetstof 2 el.
  • Xanthaangom (optioneel) 8 gram

Voedingswaarde per portie

Kcal. Eiwit. Koolh. Vetten Vezels
265
25g
16g
10g
1,5g

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Rasp de witte chocolade.
  • Meng (met een staafmixer) in een kom de volgende ingredienten: 900 gram Skyr, 200 gram Philadeplhia, 4 eieren, 1 el. zoetstof, 75 gram proteine poeder, 75 gram gerapste witte chocolade en 3 gram Xanthaangom.
  • Wanneer alles goed gemengd is, doe je het cheesecake mengesel in de bakvorm, dek je het af met aluminiumfolie en stop je het in de oven voor ongeveer 50 min. (verschilt per oven).
  • Terwijl de cheesecake in de oven staat maak je de frambozen topping. Verwarm in een pannetje de frambozen en 1 el zoetstof, voeg op het laatst nog 5 gram Xanthaangom toe.
  • Wanneer de baktijd voorbij is laat je de cheesecake nog een ruimte tijd met de ovendeur open in de oven staan zodat de cheesecake niet scheurt.
  • Als de cheesecake is afgekoeld smeer je de frambozen topping over de cheesecake en zet je de cheesecake voor minimaal een paar uur in de koelkast. De cheesecake smaakt nog beter na een volledige nacht in de koelkast te hebben gestaan.
  • De finishing touch: rasp de resterende 25 gram witte chocola over de cheesecake heen!
  • "Door het toevoegen van Xanthaangom krijgt de cheesecake een hogere viscositeit (stevigheid)"

Gerelateerde artikelen
Heerlijke overnight oats appeltaart
Kwark inspiratie deel 1
Chocolade proteïne wafels
Romige eiwitrijke milkshake